LovaglásA lóval való helyes bánásmód és a lovaglás a lovastól bizonyos tulajdonságokat követel meg, amelyek a kiképzés alatt elmélyíthetők és fejleszthetők. Ezért a lovassport különösen a gyermekek és a fiatalok személyiségfejlődése szempontjából teljes értékű. Az állatszeretet és a beleérző képesség mellett türelmet, önuralmat és fegyelmet is kell tanulniuk. A lovas felelős a társa, a ló iránt. Késznek kell lennie arra, hogy tudását állandóan fejlessze.

 

 

A lovaglás egy haladó lovon végzett mozgástevékenység: a ló irányítása, egyensúlyozás és együttes ritmikus mozgás. Régebben elterjedt közlekedési mód volt, a mai világban már többen csak kedvtelésből, hagyományőrzés vagy sport céljából űzik. Ez utóbbinak komoly hagyománnyal rendelkező versenyeket rendeznek és számos lovassportág terjedt el.

A lovaglás rendkívül élménydús tevékenység, amely a test összes izmát megmozgatja, a lovas lelkére is hat, és folyamatos koncentrációt igényel. A kikapcsolódás mellett a lovaglás remekül használható terápiás célokra is, a fizikai és szellemi állapot javítása révén rendkívül pozitív hatással van a gyermekek fejlődésére, számos területen alkalmazható (autizmus, fogyatékkal élők, hiperaktivitás, szorongás, mozgáskoordináció és koncentrációképesség javítása).

 

A lovaglás, mint szabadidős tevékenység is adott, emellett a természetben eltöltött idő kikapcsolja és megnyugtatja az embert. A lovaglás kiváló tevékenység annak, aki fogyni vagy csak mozogni szeretne. Olyan izmokat mozgat, meg amely létezéséről talán még nem is tudunk.

A lovaglás, mint szabadidős sport tevékenység is adottA lovaglás, mint szabadidős sport tevékenység is adott, emellett a természetben eltöltött óra teljesen kikapcsolja és megnyugtatja az embert. Ám a lovaglás annak is kiváló tevékenység, aki fogyni vagy csak mozogni szeretne, az egész nap egy irodában ül, és már hiányzik számára a mozgás öröme., emellett a természetben eltöltött óra teljesen kikapcsolja és megnyugtatja az embert. Ám a lovaglás annak is kiváló tevékenység, aki fogyni vagy csak mozogni szeretne, az egész nap egy irodában ül, és már hiányzik számára a mozgás öröme.